Lamine Parke ve Ceviz Parke Arasındaki Farklar Nelerdir?

 Parke;  İnsanların evlerinde veya yaşadığı diğer kapalı alanlarda ortamı sıcak ve doğal yapabilmek için kullandıkları ahşap zemin kaplama çözümlerinden biridir.

Lamine Parke Nedir?

Masif ahşap tabaka şeklindeki en üst katmanın ahşap olmasıyla; iki veya üç katmanlı olarak HDF ya da kontra orta katmanlı alternatifleri ile üretilen lamine parke, doğal ürün kullanmak ve ekonomik tercih yapmak isteyenler arasında sık olarak kullanılıyor. Çoğunlukla alt katmanlarında düşük dereceli ağaç, HDF veya kontrplak kullanılırken; üst katmanında ağacın kendisi kullanılır.
Lamine kelimesi esasında yapıştırma anlamında kullanılır ve birbirine yapışan katmanlardan oluştuğu manasına gelir. Standart laminelerde üst katman 1,2 ile 6 mm arasında değişmek ile beraber müşteri isteği doğrultusunda üretimi yapılmaktadır.

Lamine Parke Özellikleri

Yer döşemelerinin vazgeçilmez kaplama malzemelerinden olan lamine parke hem avantajlı hem de pek çok farklı özelliğe sahiptir. Cilası üzerindedir ve hazır paketler halinde satışa sunulur.



Ceviz Parke Nedir?

Parke kategorisinde sık olarak kullanılacak olan ceviz parke; rengi ve dokusuyla muhteşem bir ortam yaratan, iç mekânlara uygun olan bir döşeme türüdür. Evin herhangi bir odasına veya tüm odalara döşenebilen ceviz parke, özellikle koridorlarda muhteşem bir görüntü bırakırken, oturma odalarına da zarif çekiciliği sayesinde çok yönlü kullanım sağlar.
Ev dekorasyonunun temel yapı taşlarından olan ve yer döşeme malzemeleri açısından farklı tasarımları bulunan ceviz parke; macar, plank, balık sırtı gibi desenleri bulunmaktadır.

BVT Ceviz Parke Özellikleri Nelerdir?

Tüm dekorasyon stillerine uygun biçimde kullanılabilen parke döşeme; yatak odasında, oturma odasında, mutfakta, koridorda ve hatta banyoda bile rahatlıkla kullanılabilir. BVT ceviz parke pek çok avantaja sahiptir. En önemli avantajı ise, bulunduğu her ortamı farklı boyuta taşımasıdır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Nozul Nedir?

Taksi nedir? Nasıl Taksici Olunur? Taksici olabilmek için gereken belgeler neler?

Endüstriyel Mutfak Nedir?