Çeki Demiri Nedir?

 Araçlarda kendi başına hareket kabiliyetine sahip olmayan karavan, römork gibi donanımların taşınması için gerekli olan ekipmana çeki demiri denir. Çeki demiri Metal kanca şeklindedir ve aracın arkasına takılır. Çeki demiri tipi, araç marka ve modeline göre değişir. Araçta çeki demiri bulunmuyorsa çeki demirinin arkadan montaj uygulaması da yapılmaktadır. Çeki demiri montajı yapılacak araç tipleri karayolları trafik yönetmeliği kapsamında değerlendirilmiştir. Araca özel çeki demiri projesi yapılması gerekmektedir. Çeki demiri yapıldıktan sonra çeki demiri e belgesi şartı ile çeki demiri ruhsata işleme yapılabilmektedir. Araca özel çeki demiri üreten ve uygulayan firmalar sayesinde çeki demiri montajı yapılabilmektedir. Araca sonradan bir parça takılacağı için çeki demiri projesi çizilmesi gerekmektedir. cekidemirism.com sitesinde 1997 yılından beri hizmet vermekte olan Serim Mühendislik; şirket bünyesinde mühendislik ihtiyacını da karşılamaktadır. Bu sayede Serim Mühendislik hem çeki demiri montaj hizmeti hem de çeki demiri proje hizmetini bir arada sunarak çeki demiri ruhsata işleme kolaylığı da sağlamaktadır. Çeki demirini ruhsata işlemek yani bu bilgiyi eklemek zorunludur. İşletilmediği durumlarda araç sahipleri cezaya maruz kalabilir.  Sadece çeki demiri bulunması, sürüş kurallarında bir değişiklik oluşturmaz; ama çeki demirine römork benzeri araçlar bağlıysa bu araçlar için hız limitleri, standart kuralların dışındadır. Ruhsata sorunsuz işleme çeki demiri montajı için önemlidir. Serim Mühendislik uzman kadrosu ve projeleriyle çeki demiri montajı hizmetinde önde gelen firmalar arasındadır.



Araba Çeki Demiri

Araba çeki demiri, iki taşıtın birbirine tutturulmasını sağlayan metal bir bağlantı parçasıdır. Genellik arka tamponun hemen altında konumlandırılan bu parça ile motorlu veya motorsuz taşıtların çekilmesi sağlanır. Çeki demiri, bazı otomobil firmaları tarafından opsiyon olarak sunulan bir donanım olduğu gibi araçlara sonradan da takılabilir. Otomobil çeki demiri takılmadan önce dikkat edilmesi gereken konular vardır. Her araca otomobil çeki demiri uygulanması mümkün olmamaktadır. Uygun kapasiteli çeki demirini ruhsata işletmek için, uygunluğu tespit edilen çeki demirinin e-belgesine (ECE R55) sahip olması şartı aranmaktadır. Sosyal mesafe açısından daha güvenli olduğu için son yıllarda ön plana çıkan karavan seyahatlerimiz için araçlarımıza karavan çeki demiri montajı yapılması gerekebilir. www.cekidemirisim.com sitesinde hizmet vermekte olan Serim Mühendislik, uzman mühendis kadrosu ile araba çeki demiri, karavan çeki demiri, römork çeki demiri proje ve montaj ihtiyaçlarımızı bir arada sağlamaktadır. Bu sayede karavan çeki demiri uygulamalarımız ruhsata kolaylıkla işlenebilmektedir. Aracınızı o proje ile birlikte tüvtürk muayene istasyonuna götürmeniz gerekmektedir. Tüvtürk muayene istasyonunda; aracınızın detaylı kontrolleri yapılır ve kontrolleri başarıyla tamamlayan araçlara onay verilir. Araca sonradan bir parça takılmış olacağı için ruhsata araba çeki demiri montaj sürecinin araç ruhsatına işlenmesi gerekmektedir. Serim Mühendislik tarafından hazırlanan otomobil çeki demiri projesi tuvtürk muayene istasyonunda  ruhsata işletilir. Sürüş güvenliği açısından uygulanan otomobil çeki demirinin kalitesi çok önemlidir. Uzman kadrosu ve tecrübesi ile en güvenli karavan çeki demiri uygulamasını müşteri memnuniyetini yüksek seviyede tutarak sağlayan Serim Mühendislik'e danışabilirsiniz.

LPG Otogaz Söküm

Aracınızda Lpg otogaz sistemi varsa ve ruhsata işlenmiş olduğu halde bu sistemi araç üzerinden demonte ettirmek istediğiniz durumlarda yetkili bir firmadan lpg söküm projesi hizmeti alınması gerekmektedir. Bu evraklarla da araç ruhsatınızdan lpg ibaresini kaldırtabilirsiniz. LPG otogaz montajı yapılmış ve ruhsata işlenmiş olan bir araçtan LPG sistemini söktürmek  ve ruhsat & trafik tescilden düşürmek için yapılması gereken işlemler şu şekildedir; Öncelikle yetkili bir Otogaz servisinde aracınızın LPG demontaj projesi çizilerek hazırlanmalıdır. Hazırlanmış olan LPG demontaj proje evrağı ile birlikte muayene istasyonuna gidilmesi gerekir. Lpg söküm, otogaz demontaj, otogaz söküm gibi tüm hizmetler için uzman mühendis kadrosuyla müşteri memnuniyeti odaklı hizmet veren Serim Mühendislik en güvenilir firmalardandır. Lpg söküm projesinde lpg ile çalışır ibaresini sildirmek için Öncelikle yetkili bir Otogaz servisinde aracınızın LPG sisteminin söküm işlemi yetkin personelce  gerçekleştirilmelidir . Araç sahibi  hazırladığı belgelerle birlikte Araç muayene istasyonuna (TÜVTÜRK) gider ve aracının muayenesini gerçekleştirir. Muayene işleminden sonra, ruhsattan LPG ibaresini sildirmek için mevcut belgelerle herhangi bir NOTER e gider ve ruhsatını değiştirmiş olur. Otogaz demontaj hizmetinde dikkat edilmesi gereken hususlar vardır. Uzman ekipler tarafından yapılmadığında aracımız zarar görebilir. Aracımızı güvenle muayene ettirebileceğimi  Serim Mühendislik bu alanda da müşteri memnuniyetini ön planda tutmaktadır. Serim Mühendilsik uygun fiyatlarıyla ve tecrübeli kadrosuyla otogaz söküm hizmetlerini müşterilerine sunmaktadır.

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Nozul Nedir?

Taksi nedir? Nasıl Taksici Olunur? Taksici olabilmek için gereken belgeler neler?

Endüstriyel Mutfak Nedir?