Pratik bilgiler! Fon Perde Nasıl Takılır? Tül Perde Nasıl Ütülenir?

 Fon perde veya diğer adı ile drape fon perde, perde takımını tamamlayan hemde  evin havasını değiştiren ve dekorasyonu tamamlayan bir perde çeşididir. Çok kullanılan ve tercih edilen perde çeşitleri arasındadır. Fon perde imalatı için her çeşit kumaş kullanılabileceği gibi yoğun olarak saten kumaş tercih  edilmektedir. Ayrıca tül perde ile fon perde yapılabilir.

Fon Perde Nasıl Takılır?

Fon perdeyi odanıza veya evinizin diğer bölümlerine takabilmek için kornişe ihtiyacımız
bulunuyor Ve bu korniş  4 girişli olanlardan olması gerekiyor. Eğer dört girişli korniş bulamıyorsanız iki girişli  olanlardan yan yana monte ederek tekrar dört girişli korniş elde etmiş olursunuz.

Bu aşamadan sonra perdeyi takacağınız kornişi sırasında belirlemeniz gerekmektedir  Eğer perdenin önünde durmasını istiyorsanız sonu Pencereye en uzak olan korniş girişine takmanız gerekiyor.



Tül Perdeler Nasıl Ütülenir Biliyor musunuz?

Tül perdelerinizi daha pürüzsüz ütüleyebilmeniz için, tercihiniz buharlı ütülerden yana olsun.
Kırışan yüzeyler üstünde % yüz başarı sağlamak istiyor iseniz buharlı ütüler tercih edin.

Tül perde, düzgün zemin üzerinde ütülenir. Ütü işleminden daha fazla verim almak istiyor iseniz ve kırışıklıkları daha kolay açmak isitiyorsanız muhakkak düzgün zemin üzerinde ütüleyin. Perdenize göre ütü ayarınızı yapın. Aksi durumda perdenizi yakabilirsiniz.

Perdelerinizi kullanım talimatlarına uyarak yıkayanız; daha sonra kurutunuz. Önerilen kurutma şekli kurutma makinası kullanılarak değil açık havaya asılarak yapılandır.

Dikey ütüleyin. Böylece daha fazla vakit kazanacaksınız ve kırışıklıklar daha çabuk açılacaktır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Nozul Nedir?

Taksi nedir? Nasıl Taksici Olunur? Taksici olabilmek için gereken belgeler neler?

Elektronik Sigara ve Puff: Sağlık ve Teknolojiyi Birleştiren Yenilikçi Bir Deneyim