Botoks ve Gözaltı ışık dolgusu nedir? Nasıl yapılır?
Botoks, zehir değil, tam tersine Botulinum toxin kelimesinin kısaltılmışı olan, Clostridium botulinum isimli bir bakterinin oluşturmuş olduğu protein yapılı bir enzimdir. Modern tıpta kırışıklıkların, aşırı terlemenin ve migrenin
tedavisinde kullanılır. Erkeklere yapılan botoksa ise brotoks denmektedir.
Botoks nasıl uygulanır?
Geçici olarak sinirlerin bloke olmasını sağlamayı başaran botoks enjeksiyonu herhangi bir anestezik ilaca gerek görülmeden yapılan bir işlem olup botulinum toksini seyreltildikten sonra direk şekilde uygulaması yapılacak bölgeye enjekte ediliyor. Bölgeye lokal anestezi kremi sürülüyor.
Enjekte işlemi ortalama 15 dakika sürmekte ve kas dokuya enjekte edilen botulinum toksini ortalama 24-72 saat sonrasında etkisini göstermeye başlamaktadır.
Botoks, enjeksiyonu müteakip ilk 4 gün içinde etkisini göstermeye başlıyor ve 1. Ayın sonunda maksimum etkinliğe ulaşıyor. Uygulama sonrası 3-4 aylık bir süre zarfı sonunda ise etkisini kaybetmeye başlıyor.
Göz altı ışık dolgusu enjeksiyonu, cilt dokularının derinliğindeki hidrasyon seviyesini arttırarak, cilt rengini güzelleştirerek ve esnekliğini, sertliğini ve pürüzsüzlüğünü arttırarak ışığı çok daha iyi yansıtmasını sağlamayı başaran bir tedavi tekniğidir.
Göz altı ışık dolgusu nasıl Yapılır?
Bu işlem yaklaşık olarak 5-10 dakika kadar sürüyor. İşlem sırasında ağrıyı en aza düşürmek için topikal anestezi uygulanabiliyor. Öncelikle uygulama yapılacak alan ayrıntılı şekilde değerlendiriliyor ve işaretleniyor. Ardından enfeksiyon riskine engel olmak için cilt temizlenir.
Sonrasında küçük bir iğne yavaşça cildin altına doğru ilerleyerek boşluklar doldurulmaya başlanır. Cilt yüzeyindeki dokusal bozuklukları azaltmak için her bir göz çevresi için 3-5 enjeksiyon uygulaması yapılır. Enjeksiyon sonrasında nazikçe masaj uygulanabilir.
Yorumlar
Yorum Gönder